• Novi prilozi

  • Arhiva tekstova

  • Kategorije

  • Unesite svoju adresu e-pošte da biste pratili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte.

    Pridružite se 13 drugih pratioca

  • Podrška

    RTB Bor

  • Meta

  • Advertisements

O blogu

Blog je zamišljen kao podrška radu filozofske sekcije „Kritičko mišljenje u primenjenoj etici”, koji koordiniraju nastavnice Jelena Ostojić i Suzana Spasić. Ova forma nam obezbeđuje neprekidni kanal komunikacije, s obzirom da bi ograničenja nametnuta rasporedom časova i tekućim obavezama u redovnoj nastavi susrete svela na 1-2 mesečno. Ujedno, proširujemo listu obrazovnih ciljeva našeg kursa i na unapređivanje informatičke pismenosti, njenu opštu primenu u obrazovnom procesu i osposobljavanju učenika za samostalan kreativan i istraživački rad.

Neosporno je da će blog pogodovati pisanju eseja na zadate i slobodne teme, olakšati njihovo čitanje i komentarisanje, a isto tako učini lako dostupnim stimuluse u angažovanom filmu, novinskom tekstu, literarnom odlomku. No, tu je i draž svojevrsne avanture: iskušaćemo kolike su mogućnosti bloga u praktikovanju različitih tehnika debate, pokretanju i raspirivanju rasprava, analitičkoj interpretaciji filozofskog teksta…

Mimo ovoga, nastavni materijali, tekuće informacije, linkovi ka korisnim sajtovima i multimedijalnoj građi za potrebe redovne nastave filozofije postavljaju se već treću godinu na sajtu Suzane Spasić, i mogu se potražiti na adresi  www.suzofil.com.

Advertisements
Postavite komentar

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: